În premieră, Oradea a fost gazda ședintei Regionale OFL Nord Vest

Pentru prima oară sâmbătă, 14 octombrie, a avut loc la Oradea, Regionala Organizației Femeilor Liberale Nord-Vest, eveniment organizat în primul an de mandat în calitate de președinte al organizației bihorene, de către Arina Moș, senator de Bihor.

Invitații speciali ai evenimentului Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, Nicoleta Pauliuc, senator și președinte al organizației de femei la nivel național și Lucian Bode, Secretar General PNL au fost impresionați de locația desfășurării evenimentului și anume Sinagoga Neologă „Sion”, reabilitată și redată circuitului public în scop multifuncțional, de către Primăria mun. Oradea.

În sală au fost prezente aproximativ 350 de doamne din regiunea Nord-Vest a țării: Bihor, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bistrița.

În deschidere au luat cuvântul Primarul municipiului Oradea, Florin Birta și senator Arina Moș în calitate de gazde.

„Femeile au nevoie de un tratament egal în politică care să aibă la bază recunoașterea meritelor bazate pe principiul meritocrației, nu avem nevoie de discriminări pozitive deoarece asta ar însemna implicit că suntem mai slabe. Nu cerem un tratament preferențial doar pentru că suntem de genul feminin. Haideți să identificăm fiecare dintre noi care este domeniul în care excelăm, să ne cunoaștem calitățile, punctele tari și punctele slabe pentru a reuși să aducem plus valoare în echipă’’, a fost mesajul transmis de sen. Arina Moș, președinta Organizației Femeilor Liberale Bihor.

„PNL trebuie să promoveze politici publice pentru femei! Legile trebuie să fie adaptate la nevoile femeilor, iar ele sunt cele mai în măsură să facă asta! Registrul pentru agresorii sexuali, extinderea ordinului de protecție, telemunca pentru părinții cu copii sub 11 ani și protejarea copiilor de extremismul online sunt doar câteva exemple de legi bune pentru sănătatea și securitatea familiilor, a femeilor.”, a fost mesajul transmis la eveniment de către Ministra Justiției.

Președinta OFL România, sen. Nicoleta Pauliuc a declarat la deschiderea ședinței de lucru care a avut loc în a doua parte a zilei: „Ne-am întâlnit astăzi, la Oradea, în ședința regională a OFL din Regiunea Nord-Vest pentru a stabili liniile directoare în perspectiva anului electoral 2024. În același timp, am vorbit despre campania OFL prin care vrem să protejăm copiii în mediul online.”

Specialistul invitat pentru tema abordată „ Provocările adolescenței de azi” a fost doamna dr. psiholog, Corina Lupău, cea care a impresionat întreaga audiență cu realitățile prezentate și soluțiile propuse menite să sprijine adolescentul de azi.

Președinta Organizației Femeilor Liberale Bihor împreună cu echipa sa din Oradea și din județul Bihor, a avut totala susținere a președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan, a Primarului municipiului Oradea, Florin Birta, a Prefectului județului Bihor, Dumitru Țiplea, a Vicepreședintelui Consiliului Județean, Mircea Mălan, întregului birou politic al PNL precum și a tuturor primarilor liberali din județ.

Distribuie informația
Alte știri