In tara incepe testarea sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. In Bihor semnalul de alarmare se va auzi joi, 20 aprilie

Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor suna alternativ, în toată ţara, pe parcursul a patru zile, începând de marţi şi până vineri, între orele 10.00 şi 15.00, în cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că populaţia trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc, transmite News.ro. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor fi testate în Bihor, joi, 20 aprilie.

” Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”, transmit reprezentanții ISU.
La nivel național, există peste 7.700 astfel de mijloace, iar la nivelul județului Bihor sunt 224, acestea putând fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri