În trei localități din Bihor ar trebui organizate alegeri/ AEP a trimis o informare la Guvern

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat Guvernul Ciucă că s-au întrunit condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar în 50 de circumscripţii electorale și pentru consiliul local într-o circumscripție electorală, și solicită Executivului să comunice data la care intenționează să organizeze scrutinele electorale.

Trei localități din Bihor apar pe lista celor în care ar trebui organizate alegeri: Valea lui Mihai, Șimian și Bulz.

În țară, sectorul 5 din București, municipiul Lugoj și orașul Turceni se numără printre localitățile în care Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru funcția de primar.

“In conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1), art. 149 alin. (8) si art. 160 alin. (11) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, la acest moment, potrivit comunicarilor transmise de institutiile prefectului, la solicitarea Autoritatii Electorale Permanente si a informatiilor afisate pe Portalul instantelor de judecata, sunt intrunite conditiile pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de primar in 50 de circumscriptii electorale, iar pentru consiliul local, intr-o circumscriptie electorala”, transmite AEP.

Distribuie informația
Alte știri