În ultima decadă a lunii iulie se va deschide centura Nojorid

Foto: facebook/Ilie Bolojan

Din această săptămână se așterne ultimul strat de asfalt pe varianta ocolitoare a localității Nojorid. Este ultima etapă înainte de deschiderea circulației pe acest nou tronson de drum județean din zona metropolitană a orașului Oradea, în lungime de 8,4 km.

„În a doua jumătate a lunii iulie, vineri, 25 iulie, circulația ar urma să fie deschisă pe centura Nojorid”, scrie pe facebook, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Tot ele spune că de la sfârșitul săptămânii următoare se vor realiza și marcajele.

Noul drum va prelua  o parte din traficul rutier ce tranzitează Nojoridul.

„Ne pregătim ca după deschiderea circulației să începem și lucrările de lărgire la 4 benzi a drumului național DN 79, de la drumul de Livada și până la aeroport.

De asemenea, este necesar ca până în toamnă să se realizeze lucrările de îmbunătățiri funciare. ANIF s-a angajat să realizeze lucrările de decolmatare a  șanțurilor și canalelor din zona aeroport – cartier Grigorescu  – Nojorid, în așa fel încât apele pluviale să poată fi preluate din zona limitrofă noului drum. Deoarece aceste canale nu funcționează, apele care bălteau în zona Grigorescu au întârziat lucrările la centură”, mai scrie Ilie Bolojan.

Centura Nojorid face parte din rețeaua de centuri din zona metropolitană, fiind finanțată din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri