În vizită la viitoarele locuri de muncă. Comunicat

Elevii clasei a IX-a sudură – sistem profesional dual, ai liceului tehnologic nr.1 din Cadea, au vizitat ieri la Oradea viitoarele lor locuri de muncă. Patru firme importante din Oradea, Eberspacher Exhaust Technology România Srl, Faist Metalworking, Selina Srl și Drumuri Orășenești SA, finanțează, începând cu acest an școlar, în asociere cu asociația Bihor West Professional, elevi în sistem dual.
Fiecare firmă finanțează instruirea a câte 2-5 elevi, în funcție de necesități.

Copiii au vizitat ieri secțiile de producție și s-au familiarizat cu job-urile pe care le vor avea după cei trei ani de școală. Au fost semnate contractele de practică și contractul cadru de școlarizare, s-au stabilit tutorii de practică din partea fiecărui agent economic și au fost luate măsurile copiilor pentru echipamentul de lucru.

Timp de trei ani, copiii vor fi sub contract de practică și de școlarizare cu aceste firme, având, la terminarea cursurilor, prima opțiune la angajare. Durata instruirii este de 27 de luni, dintre care 9 sunt de practică la întreprindere. Bursa pentru fiecare elev este de 400 lei/lunar, împărțită în mod egal între statul român și agentul economic.

La nivelul județului Bihor funcționează trei clase profesionale în sistem dual, la Cadea-sudură, la Beiuș – operator CNC (mașini cu comandă numerică) și la Ștei – mecanic auto/tinichigiu, toate demarate în toamna anului 2018.

Distribuie informația
Alte știri