In weekend, slovacii din Bihor cuceresc Cetatea Oradea.

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Primăria Oradea și Departamentul pentru Slovacii din diaspora în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune vor organiza în perioada 02.-03.09.2016 acțiunea culturală ”Zilele Culturii Slovace din Bihor”.

Evenimentul va debuta vineri, în data de 02.09.2016 începând cu orele 17.00 la Consulatul onorific al Slovaciei în Cetatea Oradea cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

Sâmbătă, 03.09.2016 programul evenimentelor culturale va continua începând cu orele 15.30. Slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.
Seara va continua cu un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentate de: ansamblul folcloric ”Cerovina” din Valea Cerului, ansamblul folcloric ”Datelinka” din Vărzari, ansamblul folcloric ”Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, grupul vocal ”Varadan” din Oradea și grupul vocal ”Fialka” din Mădăras.
După programul cultural, partea finală a evenimentelor se va încheia cu o școală de dans susținută de un coregraf din Slovacia pentru cei care doresc să învețe primii pași cei mai de bază a dansurilor slovăcești din Bihor.

Distribuie informația
Alte știri