Inainte de a ajunge la Steaua, fostul fotbalist oradean Marcel Puscas a jucat in „Pistruiatul”

Fostul mare fotbalist bihorean, Marcel Puscas, a povestit pe Facebook experienta pe care a trait-o pe platoul de filmare al filmului „Pistruiatul” in care a fost ales sa faca figuratie.

„Am participat la o selectie cu peste 1000 de copii,care a avut loc la Casa pionierilor. Recuzita era tinuta chiar la Scoala gen 4, pe care o frecventam. Terminasem clasa a 6 a. In urma selectiei am devenit figurant in film , alaturi de alti copii”, a povestit Marcel Puscas

„Mă împrietenisem cu Costel Băloiu (numele real al Pistruiatului). L-am invitat acasă la mine, la ştrand, la fotbal (era paralel), la nou-deschisul hotel Dacia (pe locul fostului restaurant Pescăruş) etc. Era foarte hazliu! El era cu un an mai mare. Era într-a 8-a. Stând în piscină alături , am văzut că-i curgeau pistruii în apă. M-am speriat. Prin aceasta figuraţie am încasat primii bani din viaţa mea: 700 lei. Mi-am cumpărat trening şi ghete de fotbal. Până atunci jucasem doar în tenişi. Peste alte 6 luni am revenit la tenişi pt. că îmi crescuse piciorul. De la nr. 34 la 35. Timpul a trecut. Am ajuns fotbalist la STEAUA şi m-am mutat în Bucureşti. În 1984, într- o iarnă geroasă, am cinat la Athenee Palace. Cu greu găseam la vremea respectiva ( valabil şi azi ), un taxi care să mă ducă la hotelul Haiducului, în Drumul Taberei, unde eram cazaţi. În final a oprit un tip şi m-a luat. La volan era COSTEL BĂLOIU. L-am abordat : Salut Costel. Sunt Marcel Puşcaş de la Oradea, băiatul cu care ţi-ai petrecut o vară întreagă şi care a făcut figuraţie în film. Mi-a răspuns că nu-şi aduce aminte!? L-am simţit uşor jenat de nouă ipostază, cea de taximetrist. Nu era cazul. Ştiam că la IATC se intră foarte greu. Am coborât pe Stirbey Vodă, i-am dat 100 lei şi i-am urat succes. Nu mai avea rost cursa în doi. Mai bine am îngheţat încă jumate de oră până a apărut un alt taximetru. Cu un alt şofer”, a mai scris Puşcaş.

Născut la Oradea, în 12 octombrie 1960, Puşcaş a început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor. De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil. Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985.

Distribuie informația
Alte știri