Incă două cazuri de gripă în Bihor

În sezonul 2019/2020 au fost confirmate, până în data de 13.02.2020, 16 cazuri de gripă la populația județul Bihor a anunțat DSP Bihor.

Cazul de gripă nr.15 – persoană de sex masculin, 45 ani, domiciliată în comuna Uileacu de Beiuș, nevaccinată antigripal, are patologie asociată constând din hipertensiune arterială stadiul I, obezitate, hepatită reactivă, confirmată infecție cu virus gripal AH1N1. Pacientul se prezintă în 16.01.2020 la medicul de familie, beneficiază de tratament și datorită persistenței simptomatologiei se adresează la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal ”Ep.N.Popovici” Beiuș în data de 5.02.2020, se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu. în prezent starea pacientului este bună și s-a externat în data de 10.02.2020.

Cazul de gripă nr.16 – persoană de sex masculin, în vârstă de 7 luni, domiciliată în municipiul Oradea, nevaccinată antigripal, confirmat cu infecție virus gripal tip AH3N2. Pacientul a fost internat de urgență la secția pediatrie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea, beneficiat de tratament cu Tamiflu.

Evoluția numărului îmbolnăvirilor prin infecții acute respiratorii la populația județului Bihor se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului (așteptat) în cazul pneumoniilor și bronhopneumoniilor, fiind depășit intervalul de valori specific sezonului (așteptat) în cazul IACRS.

Alte știri