Incă o amenințare. Virusul gripei aviare a fost detectat în Ungaria, la granița cu România

Potrivit Oficiului Naţional pentru Siguranţa Alimentelor (Nébih) din Ungaria, virusul gripei aviare a fost detectat, marţi, şi la două ferme de raţe din judeţul Csongrád, judeţ vecin cu România, iar sacrificarea celor aproape 200 000 de animale se află în curs, a anunţat Nébih, miercuri.

Potrivit comunicatului, animalele nu au prezentat simptome, infecţia fiind detectată în baza testărilor obligatorii dispuse de către autoritatea sanitar-veterinară, ca măsură de precauţie. La ferma din apropierea localităţii Csengele vor fi sacrificate aprox. 142 000 de animale, iar la Üllés, 54 000, relatează MTI.

Autoritatea a luat şi alte măsurile suplimentare necesare, printre altele, a desemnat o zonă de protecţie şi o zonă de supraveghere. Ancheta epidemiologică se află în curs, aceasta urmând să explice modul în care a apărut virusul, mai scrie în comunicat.

S-a subliniat că, de la izbucnirea din 25 martie a gripei aviare, îmbolnăviri au apărut la aproape 40 de ferme din judeţele Bács-Kiskun şi Csongrád.

Distribuie informația
Alte știri