Încă o boală amenință animalele din România după pesta porcină. Bihorul nu e ocolit

Încă o boală amenință animalele din România după pesta porcină. De data acesta, în pericol sunt oile. Scrapia este extrem de periculoasă. E de ajuns ca o singură oaie să fie bolnavă pentru ca întreagă turmă să fie sacrificată. Se transmite doar între animale și nu poate fi tratată. Pentru ciobani, pierderile sunt enorme.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu a informat, la solicitarea Ziare.com ca, in judet, s-a inceput uciderea a sute de animale, in incercarea de a stinge 5 focare de scrapie. Scrapia a fost confirmată acum 2 luni și în Bihor după ce proprietarul unei oi a dus carnea la analize.

Specialiștii cred că oierii aduc boala în turmă atunci când cumpără berbeci pe care nu-i verifică. Iar boala care afectează sistemul nervos al animalelor se transmite mai departe la miei. Ciobanii trebuie să anunțe medicii veterinari la primele semne ale bolii.

Animalele devin fie apatice, fie agresive. Tremură sau au convulsii, nu își coordonează membrele și slăbesc. Oile trebuie sacrificate.
Scrapia a apărut în țara noastră prima dată în 2002. Ciobanii care își pierd turmele primesc despăgubiri.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri