Inca o lucrare de mantuiala in Oradea. Intubat in urma cu 2 ani, paraul Paris a inundat gradinile riverane. VIDEO

Lucrările de regularizare a Pârâul Paris, pe o lungime de aproximativ 2,8 km, s-au finalizat, in 2015, insa investitia se dovedeste a fi inca una cu probleme. In urma ploii de joi dimineata, apele au deversat pe deasupra tuburilor acoperite in urma cu 2 ani de firma Repcon.

Oamenii din zona sunt revoltati deoarece scopul acestei investitii a fost tocmai „reducerea gradului de risc la inundaţii si protecţia construcţiilor din zonele adiacente malurilor” asa cum declara in 2015 actualul presedinte al Consiliului Judetean, Pasztor Sandor, pe atunci director tehnic la Administraţia bazinala de Apă Crişuri.

Pe perioada desfasurarii lucrarilor, riveranii au facut sesizari privind dimensiunea tubului colector, considerat de ei insuficient de mare, iar astazi, la o ploaie mai serioasa s-a dovedit ca au avut dreptate. Canalul colector nu a mai putut capta toata apa care a inundat gradinile oamenilor.

Finanţarea proiectului a fost asigurată prin POS Mediu din Fondul de Coeziune în valoare de 12.478.377 lei şi 1.386.488 lei de la bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului este de 13.864.865 lei.

Distribuie informația
Alte știri