Inca o preselectie pentru ,,Mândru-i cântecu’n Bihor” 2016. Organizatorii invoca solicitari din partea unor solisti

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor organizează preselecţie pentru solişti vocali şi instrumentişti, în vederea participări la o nouă ediţie a festivalului-concurs „Mândru-i cântecu’n Bihor”, eveniment care va avea loc între 10 şi 12 iunie în Parcul Bălcescu.

A doua preselecție, va avea loc pe 26 mai 2016, la sediul CJCPCT Bihor începând cu ora 15. La concurs pot participa artişti amatori, vocali şi instrumentişti care au vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. Soliştii vocali vor prezenta o piesă doinită (doină, baladă, colindă, cântec funerar) fără acompaniament, şi un cântec de joc, specific zonei Bihorului. Soliştii instrumentişti vor prezenta două piese de joc.

Aprecierile vor ţine cont de de calităţile vocale, autenticitatea repertoriului, a costumului popular şi a prezenţei scenice.

Mai multe informaţii referitoare la preselecţie şi concurs se pot obţine de la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Piaţa 1 Decembrie nr. 12, la telefon/fax 0259.413.922 şi pe adresa centrul.cultural.bihor@gmail.com.

Distribuie informația
Alte știri