Inca trei cladiri de pe Corso vor intra in reabilitare. Comunicat PMO

În cadrul ședinței Consiliului Local de azi, 26 ianuarie 2017, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea fațadelor a trei clădiri din centrul istoric. Este vorba despre două clădiri situate la intrarea pe partea pietonală a străzii Republicii – imobilele având intrarea pe str. Iosif Vulcan nr. 2 (Casa Kolozsvary) şi nr. 4-6, și clădirea de pe strada Republicii nr. 31 – imobilul aflat vizavi cu Serviciul de Evidență a Populației.

Toate cele trei clădiri vor fi reabilitate în cadrul Programului multianual pentru reabilitarea clădirilor cu valoare istorică situate în „Ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”. Deoarece acestea nu sunt clădiri monument, Primăria Oradea acordă proprietarilor un împrumut de 50% din valoarea lucrărilor, credit care va putea fi rambursat fără dobândă în următorii 5 ani.

În cazul imobilului situat pe strada Republicii nr. 31, valoarea estimată a investiției este de 479.442,00 lei fără TVA, pentru imobilul de pe str. I. Vulcan nr. 4-6 valoarea estimată a investiției este de 277.883,17 lei, fără TVA, iar pentru imobilul situat pe str. I. Vulcan nr. 2 valoarea estimată a investiției este de 368.777,67 lei, fără TVA. Valoarea cumulată a reabilitării celor trei clădiri se ridică la aproximativ 250.000 de euro.
”Urmează ca în cursul lunii februarie să organizăm procedurile de licitație pentru fiecare dintre cele trei clădiri în parte și sperăm că în luna mai lucrările la cele trei clădiri vor putea să înceapă. Conform indicatorilor tehnico-economici, toate cele trei imobile vor fi reabilitate în decurs de 12 luni, însă cred că dacă se mobilizează constructorii, lucrările vor fi gata în toamnă sau cel mai târziu în primăvara anului viitor”, a menționat primarul Ilie Bolojan.

Alte știri