Înca un atelier de dezmembrari auto ilegal, identificat de Garda de Mediu în Hidişelul de Jos. E al patrulea în acest an

Ca urmare a unei sesizări înregistrată la Instituţia Prefectului judeţului Bihor, reprezentanţi ai Instituţiei Prefecului, comisarii Gărzii de Mediu şi specialişti din cadul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au identificat o locaţie în care se desfăşoară activitatea de dezmembrări auto ilegal.

În localitatea Hidişelul de Jos, activitatea de dezmembrări auto se efectua de către o persoană juridică care nu deţine Autorizaţie de mediu, fiind identificate pe amplasament circa 50 de autovehicole, din care cca. 40 sunt aflate în diverse stadii de dezmembrare. Toate autoturismele sunt depozitate direct pe sol (o parte din platformă fiind balastată). Nu au fost identificate platforme/spaţii de depozitare a deşeurilor.

Pe amplasament se constată şi o depozitare de rumeguş (pe cca 60 de mp). Tot pe acest amplasament, la intrarea în curte s-a identificat o depozitare de cca 200 de saci umpluţi cu o măcinătură fină provenită din tăierea de cabluri electrice, pentru care nu s-a putut prezenta nici un fel de document legal de provenienţă.

Pentru remedierea neconformităţilor identificate a fost stabilită ca măsură predarea la un operator autorizat pentru preluarea vehiculelor scoase din uz şi de intrare în legalitate pentru activitatea de dezmembrări auto şi depozitare deşeuri de orice fel (rumeguş, cabluri, etc).
Astfel persoana juridică identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30 000 lei, pentru nerespectarea OUG 195/2005 cu privind protecţia mediului şi a fost sistată activitatea acesteia.

Distribuie informația
Alte știri