Inca un pas pe Drumul Apusenilor. S-a finalizat licitatia pentru doua tronsoane

Vesti bune pentru bihoreni! S-a finalizat licitatia pentru doua din tronsoanele Drumului Apusenilor. Mesajul e transmis de vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang. El spera ca pana la data de 25 februarie sa se poata semna contractele cu asocierea de firme romano-italiana, avand drept lider Drumuri Orasenesti. Asta in conditiile in care nu vor exista contestatii.

Cele doua sectiuni de drum vor fi finantate prin Programul Operational Regional, administrat de Guvernul Romaniei. Primul tronson Beius-Stana de Vale-Coada -Lacului, lung de 43,3 km se va realiza in 36 de luni, dupa finalizarea proiectarii si va costa 84 de milioane de lei. Cel de-al doilea, de la Remeti la Valea Draganului, masoara aproape 13 km si se va executa in 24 de luni, valoarea adjudecata fiind de 21,6 milioane de lei.

Drumul Apusenilor face parte din traseul regional strategic din NV tarii, avand un rol important in dezvoltarea turismului din Bihor si din Muntii Apuseni, mai spune Ioan Mang. La finalul realizarii proiectului, localnicii si turistii vor putea circula pe drumuri reabilitate din Beius si pana pe Valea Draganului.

Foto: clujtoday.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri