Inca un pas pentru curent de la RDS

Actualii distribuitorii de energie si gaze trebuie sa scoata la licitatie actvitatea de operare a retelelor. Pana acum, companiile puteau externaliza aceste activitati fara licitatie.  Insa ANRE a castigat o serie de procese cu companiile de distributie. In urma lor, companiile trebuie sa scoata la licitatie orice contract.

„Concesionarii sistemelor de distributie au luat aceasta activitate prin metoda privatizarii. Au primit concesiunile pe 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade. Pentru activitatea de operare a retelei s-au facut externalizari catre firmele afiliate, insa pana acum fara licitatie”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ, la Energy Business Summit.

„Toate contractele pe care companiile de distributie le incredintau pana acum afiliatilor trebuie scoase la licitatie, astfel ca oricine poate participa. Nu vom mai recunoaste in tarife investitiile facute, in cazul in care companiile nu fac dovada ca acel contract a fost incheiat pe SEAP”, a mai afirmat Havrilet.

Grupul RCS-RDS face presiuni constat asupra autoritatilor pentru a intra si pe zona distributiei de energie electrica. RCS&RDS a anuntat in toamna anului trecut ca vrea sa-si dezvolte propria retea de distributie de energie electrica in Oradea, dar solicitarea de a obtine licenta de distributie de energie electrica a fost respinsa de ANRE.

Detalii in BURSA

Distribuie informația
Alte știri