Încă un weekend cu șoferi bihoreni ajunși în arest pentru droguri și alcool la volan

foto arhiva

La data de 29 aprilie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 50 de ani, din localitatea Diosig, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat.

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, pe strada Horea din localitatea Diosig, județul Bihor, acesta a fost depistat în trafic de polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul are anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Oradea / Reținut de polițiști, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

La data de 27 aprilie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 36 de ani, din localitatea Bragadiru, județul Ilfov, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

În aceeași zi, în jurul orei 13.00, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, acesta a fost depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării bărbatului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri