Încasările online a impozitelor s-au dublat față de anul anterior

Potrivit evidenţelor fiscale ale Direcţiei Economice din Primăria Municipiului Oradea, în primele două luni de încasări ale anului curent cetățenii Oradiei şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local în cuantum de 22,2 milioane de lei, în creștere cu 2,7%, iar companiile în cuantum de 66,7 milioane de lei, în creștere cu 0,3% față de aceeași perioadă a anului 2018.

În cazul cetățenilor (persoanelor fizice), din totalul încasărilor, un procent de 44% reprezintă sumele achitate la ghișeele casieriei Primăriei Oradea, 24% sunt achitate online, 15% sunt achitate prin ordin de plată, 10% prin POS, 4% prin unitățile CEC, iar 3% la oficiile Poștei Române.

În ceea ce privește sumele încasate de la companii (persoane juridice), un procent de 93% reprezintă sumele achitate prin ordin de plată, 3% la ghișeele casieriei Primăriei Oradea, 1% prin POS și 3% online, neînregistrându-se plăți prin unitățile CEC Bank sau la oficiile Poștei Române. Se remarcă faptul că sumele încasate prin utilizarea serviciilor online de plăți a crescut cu 110% în cazul cetățenilor și cu 162% în cazul companiilor, față de aceeași perioadă a anului 2018. Totodată, cuantumul sumelor încasate prin casierie a înregistrat o scădere cu 7% în cazul cetățenilor și cu 1% în cazul companiilor.

Printre principalele avantaje ale plății online se numără economia de timp, confortul, rapiditatea, precum și independența geografică și temporală.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri