Incendii la un garaj și o construcție anexă, în comunele Rieni și Oșorhei

În după-amiaza zilei de miercuri, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, pompierii Stației Ștei și Secției Beiuș au fost alertați pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism parcat într-un garaj construit la parterul unei case cu două etaje, din localitatea Ghighișeni, comuna Rieni.

La sosirea echipajelor de stingere, ardea violent întregul autoturism și bunuri aflate în apropierea focarului. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 35 minute, împiedicând propagarea acestuia la camerele locuinței, însă flăcările, provocate cel mai probabil, de un scurtcircuit produs la autoturism, au afectat autovehiculul în întregime și au degradat alte bunuri aflate în garaj. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

În aceeași zi, în jurul orei 16.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării situate în satul Alparea, comuna Oșorhei.

La adresa indicată s-au deplasat cu operativitate, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care, după efectuarea recunoașterii, au constatat că incendiul se manifesta violent la o anexă, cu degajări mari de fum, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale și lichide combustibile (vopsele, diluant ș.a.m.d.) depozitate în interiorul acesteia amenințând să se propage la alte două construcții și la un autoturism parcat lângă clădirea afectată de incendiu.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor şi protecția construcțiilor și a autovehiculului din apropiere. Totodată, forțele de intervenție au evacuat din clădirea în flăcări, 32 de butelii (unele dintre acestea fiind goale, iar în altele aflându-se diferite cantități de gaz).

Operaţiunea de stingere și de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului a fost finalizată în jurul orei 18.20.

În urma producerii incendiului au ars circa 100 de metri pătrați din acoperișul anexei, construit pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, trei ferestre, respectiv scule și echipamente electrice aflate în interiorul construcției.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de utilizarea unui aparat de tăiere/lipire fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Echipajele de pompieri militari au reușit să împiedice propagarea flăcărilor, salvând astfel clădirile învecinate și autovehiculul din apropiere.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri