Incendii provocate de trăsnet, în două comune din Bihor

În seara zilei de sâmbătă, 23 septembrie a.c., în jurul orei 22.20, echipajele Gărzii de Pompieri Sălard au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Tăutelec, comuna Cetariu.

Incendiul, care se manifesta la deșeuri din lemn și la paie depozitate în curtea gospodăriei, a fost stins în aproximativ 40 de minute, forțele de intervenție împiedicând propagarea flăcărilor la o magazie aflată în imediata proximitate a focarelor, în care erau depozitate cantități mari de lucernă, paie și material lemnos.Evenimentul s-a soldat cu arderea unei cantități de aproximativ trei metri cubi de deșeuri lemn, compost și paie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 septembrie a.c., între orele 00.05 – 00.45, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la un depozit de furaje din cadrul unei gospodării situate în localitatea Ponoară, comuna Bratca. In urma evenimentului, au ars acoperișul construcției, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați, o oaie și șase baloți de fân.

Tot în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pompierii Detașamentului 2 Oradea, Detașamentului Marghita și Detașamentului 1 Oradea au acționat în Sălard și pe strada Herculane din Marghita pentru degajarea a doi copaci, doborâți de vântul puternic pe carosabil și pe firele de comunicații, respectiv pe strada Morii din Oradea, pentru îndepărtarea unei crengi căzute pe un autoturism.

Distribuie informația
Alte știri