Incendiile continuă să facă ravagii în Grecia. Flăcările au izbucnit în centrul țării. O persoană și-a pierdut viața

Foto: IGSU

ncendiile continuă să facă ravagii în Grecia. De data aceasta, flacările au izbucnit pe continent, în centrul țării . Potrivit autorităților elene, focul a mistuit câteva ferme și fabrici din regiunea Volos. Un bărbat a fost găsit fără viață, printre resturile calcinate ale fermei sale, au anunțat oficialii de la Atena.

Majoritatea producătorilor agricoli din regiunea Volos au fost avertizați și au reușit să își evacueze animalele în siguranță din calea incendiilor.

În ultimele 24 de ore, în toată Grecia au izbucnit 60 de incendii de pădure, potrivit pompierilor. Autoritățile au ordonat evacuarea mai multor sate din regiunea Magnesia, unde comunitățile erau amenințate de flacări.

În schimb, în Rodos, incendiile s-au mai domolit, însă pericolul nu a trecut. Pompierii, printre care şi cei români, se luptă, în continuare, să ţină flăcările departe de stațiuni și oraşe. Temperaturile au urcat și ieri până la 45 de grade însă de azi se răcorește puțin.

Ministerul de Externe de la București a emis o nouă avertizare de călătorie pentru românii care merg în Grecia, în vacanțe sau în tranzit.

Distribuie informația
Alte știri