Incendiile din Grecia se află în mare parte ”sub control”, după ce au ars 50 de mii de hectare, iar 5 persoane au murit

Foto: digi24.ro

După două săptămâni de luptă împotriva câtorva sute de incendii în ţară, peste 460 de pompieri erau mobilizaţi în cele mai importante focare din ultimele zile, pe insulele Rhodos şi Corfu, destinaţii turistice estivale ale unor turişti din întreaga lume, dar şi în centrul Greciei, în apropiere de Volos, în prefectura Magnesia.

”Nu mai există niciun front activ” pe Rhodos, Corfu şi în Magnesia, zonele care ”îngrijorează cel mai mult”, anunţă pompierii. ”Există buzunare de incendii răzleţe, pe cale să fie stinse”, însă ”nu se va face nicio reducere a forţelor (pe teren) atât timp cât marile sinistre nu vor fi stinse”, anunţă ei.

Aproximativ 50.000 de hectare au ars, până în prezent, iar cinci persoane au murit.

Sinistrele au antenat mai multe operaţiuni de evacuare, weekendul trecut, la Rhodos, unde au fost puse la adăpost 20.000 de oameni.

Ele au exercitat presiuni asupra Guvernului conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis, relaes în urmă cu o lună, acuzat de faptul că nu face suficient să protejeze biodiversitatea şi să întreprindă acţiuni de prevenire a incendiilor.

Ministrul grec al Protecţiei Cetăţeanului – însărcinat cu poliţia – Notis Mitarakis demisionat vineri, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora se afla în vacanţă în ultimerle zile – în toiul războiului cu flăcările.

Distribuie informația
Alte știri