Incendieri masive şi depozitări de deşeuri în zone montane turistice şi în galerii de mine din Bihor

Ca urmare a unei sesizări, în data de 10.05.2021, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie pe raza UAT Bulz, unde au fost identificate incendieri masive şi depozitări de deşeuri neconforme în 3 locuri diferite.

Deşeuri municipale amestecate au fost identificate la circa 500 m amonte de C.H.E Remeți pe Valea Dasor, pe o suprafaţă de circa 150 mp, circa 30 mc. Pe o porţiune de circa 100 mp deşeurile au fost acoperite cu pământ. Deşeuri municipale amestecate, deşeuri de ambalaje de metal, plastic, deşeuri vegetale şi deşeuri voluminoase, au fost identificate la circa 200 m de intersecţia DJ 108K cu DF Valea Izvor, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă de circa 500 mp, aprox. 50 mc şi la circa 700 m de intersecţia DJ 108K cu DF Valea Străvinoasa, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă circa 400 mp, circa 30 mc, obturând astfel intrarea în mină.

Totodată a fost efectuat un control cu privire la transportul buştenilor prin albia minoră a pâraielor în zona de munte, respectiv depozitarea lemnului rotund şi a deşeurilor lemnoase în albia minoră a unui pârâu pe teritoriul UAT Bulz, sat Remeţi, fiind constat faptul că există abandonat material lemnos în albie.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor până la data de 26.05.2021. Astfel, atât UAT Bulz cât şi societatea care exploatează masa lemnoasă din zona verificată vor fi sancţionate conform prevederilor legale în vigoare.

Garda de Mediu Bihor

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri