Incendiu de amploare în localitatea bihoreană Ponoară

În seara zilei de miercuri, 04 ianuarie a.c, un incendiu de mari proporții a cuprins un garaj din localitatea Ponoară, comuna Bratca.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor, în jurul orei 20.50, la fața locului deplasându-se operativ, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd (echipaje de stingere, de prim ajutor calificat și o autospecială cu container tip Abroll pentru rezerva de apă). Acestea au acționat în colaborare cu membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bratca și cetățeni din zonă.

La sosirea echipajelor, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau violent la întregul garaj, existând un risc ridicat de extindere a acestora la casa din apropiere și alte mașini parcate lângă aceasta.

Pompierii militari au evacuat din garajul în flăcări două butelii de oxigen, preîntâmpinând producerea unei explozii.

În urma evenimentului au ars două autoturisme de teren, două motociclete, motoare electrice, cauciucuri, unelte agricole, utilaje electrice și alte bunuri.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de utilizarea unui aparat electric de sudură/tăiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Distribuie informația
Alte știri