Incendiu de amploare la o casă din Sântion

Foto: arhiva

Un incendiu violent a cuprins o casă și două anexe gospodărești, situate în localitatea bihoreană Sântion, 25 de pompieri militari luptând să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia la locuințele din imediata proximitate. Sâmbătă, 11 martie a.c., în jurul orei 05.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu în Sântion, unul dintre apelanți precizând că ard trei case.

La adresa indicată au fost mobilizate imediat, opt echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o autospeciala tip ABROLL și cu o ambulanță SMURD.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau deosebit de violent la întreaga locuință și la două anexe, existând un risc ridicat de extindere a acestora la casele aflate în apropiere. Cei 25 de pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat timp de aproximativ o oră și 25 de minute pentru localizarea și lichidarea incendiului, realizând concomitent dispozitive de protecție a construcțiilor expuse pericolului de incendiere.

Echipajul de paramedici al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea a acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinței, care a suferit o arsură minoră la nivelul capului și altor două persoane, care au suferit atacuri de panică, toți trei refuzând ulterior transportul la spital.

Flăcările au afectat locuința în totalitate, anexa din cadrul gospodăriei, o anexă din cadrul gospodăriei învecinate și cca. 20 de metri liniari din pazia acoperișului unei case aflate în apropiere.

Echipajele de pompieri acționează în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și pentru cercetarea cauzei probabile de producere a evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri