Incendiu în comuna Tulca

În data de 4 ianuarie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Tulca, salvând din calea flăcărilor o casă expusă riscului de incendiere.

Pompierii Detașamentului Salonta, alături de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tulca, au intervenit, în cursul zilei de joi, 4 ianuarie a.c., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la magazia de lemne a unei gospodării situată în comuna Tulca.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta violent la magazia de lemne, flăcările amenințând să se extindă și la casa din cadrul gospodăriei, aflată foarte aproape de focare.
Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să salveze casa situată în imediata proximitate.
După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au continuat să acționeze la fața locului, pentru căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului, depozitarea cenușii sau a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
Ca urmare a producerii evenimentului, a ars magazia și s-au degradat aproximativ 2 metri cubi lemn de foc. 
În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, pompierii militari reamintesc bihorenilor că cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri