Incendiu în miez de noapte pe o stradă din Oradea

În noaptea de marți spre miercuri, 05 octombrie a.c., în jurul orei 03.10, pompierii militari au intervenit pe strada Fântânilor din municipiul Oradea, pentru salvarea bunurilor unei familii, a cărei casă era în pericol de a fi mistuită de flăcări.

La primirea apelului, prin Sistemul Unic 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat cu operativitate, la adresa indicată de apelant, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea.

În momentul sosirii pompierilor la fața locului, flăcările se manifestau violent și generalizat la o magazie din lemn, lipită de locuință și parțial la acoperișul casei.

Echipajele de pompieri au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind în aproximativ 30 de minute, să stingă focarele și să împiedice propagarea flăcărilor la camerele locuinței și la întregul acoperiș, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

După stingerea incendiului, pompierii au acționat în continuare la fața locului, până în jurul orei 05.15, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, generat, cel mai probabil, de conductori electrici improvizați, au ars magazia din lemn și circa cinci metri pătrați din  acoperișul casei lipite de construcția în flăcări.

          Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri