Incendiu în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Orășenesc Aleșd. Doi pacienți au ajuns la UPU Oradea

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la un salon al Secției de Pneumologie al Spitalului Orășenesc Aleșd.

„La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Alesd. La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o ambulanță SMURD de tip B2 și două autospeciale de stingere, pompierii Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute. Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuăndu-se în momentul producerii evenimentului. Pompierii militari paramedici și echipajul de terapie intensvă al SMURD Oradea au acordat îngrijirile necesare celor doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, transportându-i ulterior la UPU Oradea”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor.

Pagubele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat într-un pat și o saltea. Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de cercetare.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat, a mai precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor.

Distribuie informația
Alte știri