Incendiu în Păgaia, provocat de un coș de fum. Comunicat

Foto: arhiva

Luni, 04 mai a.c., în jurul orei 00.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Păgaia, comuna Boianu Mare.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate echipajele de pompieri ale Detaşamentului Marghita, care, în momentul sosirii la locul intervenției, au constatat că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la întreaga locuință și la o anexă din cadrul gospodăriei.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea flăcărilor violente, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile din structura acoperișului (acoperiș din lemn cu învelitoare de plăci bituminoase) și din pod (acesta fiind izolat cu rumeguș).

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01.20, forțele de intervenție reușind să salveze cinci din cele șapte încăperi (două încăperi au fost afectate de prăbușirea tavanului din plăci de gips-carton) și construcția anexă situată la circa doi metri de focare. Operațiunea de căutare a eventualelor focare ascunse și de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului a fost finalizată în jurul orei 02.20.  

Ca urmare a producerii incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars circa 140 metri pătrați acoperiș, trei aparate electrocasnice, o ușă, o fereastră și elemente de mobilier din debara.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri