Incendiu in Vascau. Un barbat a suferit arsuri grave in timp ce incerca sa stinga focul. Comunicat ISU

    Miercuri seara, în jurul orei 18.40, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor de pompieri pentru stingerea unui incendiu produs la sediul unei societăți comerciale de pe strada Argeșului din Vașcău, al cărei domeniu de activitate îl constituie tăierea, fasonarea și finisarea pietrei.

    La locul indicat de apelant au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Stației Ștei, care au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 35 de minute, împiedicând propagarea acestuia și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2, i-au acordat primul ajutor calificat unui angajat care, încercând să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri de gradul I și II, la nivelul feței și al umărului drept. Bărbatul a fost predat ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care l-a transportat la spital.

    Pagubele înregistrate au constat în două scaune, un birou și circa un metru pătrat tavan din lemn. Cercetările efectuate au indicat drept împrejurare determinantă a evenimentului, depozitarea sau păstrarea necorespunzătoare a materialelor combustibile, un recipient cu benzină fiind amplasat lângă o sobă metalică.

    Distribuie informația
Alte știri