Incendiu izbucnit la o casă din Cheț, din cauza unui coș de fum

Marți, 26 aprilie a.c., la ora 22:38, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Cheț.

La adresa indicată au fost mobilizate cu operativitate două echipaje de stingere, o ambulanță SMURD de tip B2 și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita, care, ajunse la locul evenimentului, au constatat că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului și la două camere și un hol.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ o oră, evitând astfel propagarea focului și la celelalte încăperi ale locuinței, reușind să salveze bunurile dintr-o cameră, o bucătărie, o bucătărie de vară și un hol.

După stingerea incendiului, pompierii au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până la ora 02:00.

În urma producerii evenimentului au ars acoperișul casei, 4 ferestre, 4 uși și mobilierul din cele 2 camere afectate de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de coș de fum deteriorat.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari bihoreni reamintesc cetăţenilor că burlanele și coșurile de fum trebuie verificate periodic, reparate în cazul în care sunt deteriorate, izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.) și curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Distribuie informația
Alte știri