Incendiu la o basculantă aflată pe un trailer, în Oradea

Pompierii orădeni au intervenit în seara zilei de joi, 23 iunie a.c., în municipiu, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o basculantă aflată pe un camion trailer cu platformă.

În jurul orei 22.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost informat, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la un camion trailer cu platformă, care rula pe strada Santăului din municipiul Oradea, șoferul reușind să oprească autovehiculul în momentul sesizării incendiului și să desprindă capul tractor de platforma pe care se afla autobasculanta în flăcări, care fusese alimentată cu 300 litri de motorină.

Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizați operativ pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, la sosirea cărora incendiul se manifesta deosebit de violent la nivelul basculantei, al cărei combustibil se aprinsese și ale cărei anvelope din față explodaseră.

Echipajele de pompieriau localizat și lichidat incendiul în aproximativ 35 de minute, în limitele găsite.

În urma evenimentului au ars cabina basculantei, instalația electrică și hidraulică, patru anvelope din față, 300 litri motorină și o anvelopă de la trailer.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o efectul termic al curentului electric, determinat de un conductor electric defect.

Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit.

Distribuie informația
Alte știri