Incendiu la o gospodărie din Ghiorac. Din fericire, nu au existat persoane rănite

În după-amiaza zilei de marți, 09 iulie a.c., pompierii militari salontani au intervenit pentru stingerea unui incendiu violent, izbucnit la o gospodărie situată în localitatea Ghiorac, comuna Ciumeghiu.

În urma apelului care sesiza producerea evenimentului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, a mobilizat operativ la adresa indicată, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, cu trei autospeciale de stingere și ambulanța SMURD a subunității. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la o acoperișul unei anexe și al unei terase lipite de aceasta, flăcările amenințând să se extindă la casa învecinată, aflată la circa un metru de focare.

 Echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru evacuarea mobilierului și a aparatelor electrocasnice din anexa al cărei acoperiș era cuprins de flăcări, reușind să salveze bunurile din interiorul clădirii și casa aflată în imediata proximitate.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de coșul de fum (amplasat necorespunzător față de materialele combustibile) al sobei lăsate în funcțiune nesupravegheată, pe terasa lipită de anexă.

În urma incendiului, au ars acoperișul anexei și al terasei, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri