Incendiu la o gospodărie situată pe strada Piatra Craiului din Oradea

În noaptea de duminică spre luni, 27 iunie a.c., în jurul orei 02.00, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Piatra Craiului din municipiu.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la o magazie din cadrul unei gospodării, existând un risc ridicat de extindere a acestora la locuință.

Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ o oră, pentru stingerea focarelor și protecția clădirii expuse riscului de incendiere. În urma evenimentului, au ars magazia, o motosapă și circa cinci metri cubi lemne depozitate în acaret și în proximitatea acestuia, pompierii militari reușind să salveze casa situată lângă focare, ale cărei ferestre s-au degradat parțial din cauza radiației termice.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de jar sau scântei purtate de vânt, proprietarii nestingând complet resturile de jar după ce au făcut grătare în curte, în cursul serii.

Alte știri