Incendiu la o locuință din localitatea bihoreană Câmp, provocat de o butelie defectă

Pompierii militari bihoreni au acționat sâmbătă, 16 aprilie a.c., pentru salvarea bunurilor unui localnic din satul Câmp, a cărui casă a fost cuprinsă de flăcările generate, cel mai probabil, de scăpări de gaze de la o butelie defectă. Pentru gestionarea evenimentului semnalat în jurul orei 14.05, prin Sistemul Unic 112, la fața locului au fost mobilizate echipajele Stației de Pompieri Ștei, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității. În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelant, flăcările se manifestau violent la bucătăria casei și la o altă încăpere, la o parte din acoperiș și la o magazie lipită de bucătărie, existând riscul propagării incendiului la întreaga locuință.

Echipajele de pompieri au evacuat de urgență, butelia din bucătărie, prevenind producerea unei explozii și au acționat pentru stingerea focarelor, respectiv pentru protecția celorlalte camere expuse riscului de incendiere.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, pompierii militari reușind să salveze șase din cele opt camere ale casei și circa 230 metri pătrați din acoperișul locuinței. În urma evenimentului, au ars bucătăria și magazia lipită de aceasta, o cameră și circa 70 de metri pătrați acoperiș.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri