Incendiu la o locuință din Peștere

O casa din comuna Astileu a luat foc in noaptea de miercuri spre joi.

In urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 03.25, prin care se sesiza producerea unui incendiu la o gospodărie în localitatea Peștere,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a mobilizat la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent la nivelul acoperișului locuinței, amenințând să se propage la întreaga casă.

Timp de aproximativ 2 ore și 15 minute, un efectiv de 13 pompieri militari a acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, protecția camerelor situate la mansarda și parterul locuinței și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a soldat cu arderea acoperișului.

Pompierii militari au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la mansarda și parterul casei, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.  Din fericire nu au existat persoane rănite.

 

Distribuie informația
Alte știri