Incendiu la o locuință din Uileacu de Criș

Foto: arhiva

Duminică, 31 mai a.c., în jurul orei 20.05, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință situată în Uileacu de Criș, comuna Tileagd. Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tileagd.

Sosiți la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau la o parte din acoperișul casei și la o cameră, existând riscul extinderii acestora la celelalte încăperi și la întregul acoperiș. Forțele de intervenție au localizat și lichidat focarele de incendiu în aproximativ 30 de minute, după care au acționat în continuare pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 21.30.

 În urma producerii evenimentului, au ars aproximativ 40 de metri pătrați din acoperișul construit pe o suprafață de circa 120 metri pătrați și bunuri aflate în camera de zi. Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea incendiului, salvând circa 80 de metri pătrați din acoperișul casei și celelalte 3 încăperi ale locuinței. Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat.       Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Alte știri