Incendiu la Palatul de Justiție din Oradea. Comunicat

Marți, 17 decembrie a.c., la ora 12.21, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la Curtea de Apel Oradea, cu sediul în clădirea Palatului de Justiție Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizați cu operativitate pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, în aproximativ 5 minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic 112, incendiul, izbucnit la o arhivă situată la demisolul clădirii Palatului de Justiție din Oradea, era aproape în întregime lichidat de către personalul de pe locul de muncă cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor, pompierii militari acționând pentru stingerea unor mici focare disparate și pentru evacuarea fumului din clădire cu ajutorul ventilatoarelor din dotare.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric.
În urma producerii incendiului, au ars dosare, un dezumidificator, un aparat de măsură a curentului electric și un cuier.
Maior CAMELIA ROŞCA

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri