Incendiu la Penitenciarul Oradea

Marți, 09 octombrie a.c., la ora 12.46, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o camera de detenție situată la parterul clădirii Penitenciarului Oradea.

La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Incendiul a fost stins în câteva minute de echipa de intervenție cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor, din cadrul penitenciarului.

Echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare unui număr de patru persoane, din care doi deținuți și doi angajați ai penitenciarului, care s-au intoxicat cu fum, aceștia fiind transportați ulterior la spital.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat.

Distribuie informația
Alte știri