Incendiu la un adăpost de animale din Bihor. Mare atenție la instalațiile electrice

Sâmbătă, 16 iulie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu violent, care a cuprins un grajd din localitatea Chiraleu (comuna Chișlaz), flăcările punând în pericol o bucătărie de vară aflată în aceeași curte și casa din imediata vecinătate.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana”, în jurul orei 18.17, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ 3 echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD a subunității, precum și un container de tip Abroll.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, ardea violent acoperișul unei construcții în care era amenajat un adăpost de animale, existând pericolul iminent de propagare a incendiului la o bucătărie de vară aflată în imediata vecinătate a clădirii, cât și la o gospodărie din apropierea focarului.

În interiorul grajdului se afla un cal. Pompierii militari bihoreni au reușit salvarea acestuia, redându-l, în siguranță, proprietarului aflat la fața locului.

În sprijinul pompierilor militari, au intervenit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Chișlaz.

Operațiunea de lichidare a focarelor și de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului a fost finalizată în aproximativ o oră.

În urma incendiului au ars 20 metri pătrați acoperiș, 0.5 metri cubi de material lemnos pentru construcții și s-a distrus parțial o moară de cereale electrică.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric neizolat corespunzător.

Alte știri