Incendiu pe strada Calea Bihorului din Oradea. Atenție la afumători!

Marți, 19 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada Calea Bihorului din municipiul Oradea.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, ardea generalizat un acaret în interiorul căruia era improvizată o afumătoare, flăcările afectând și o parte din acoperișul unei anexe aflate la circa trei metri de acaretul în flăcări.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 40 de minute, împiedicând propagarea acestuia în interiorul anexei și la întregul acoperiș, construit pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, precum și la stivele de lemne de foc (aproximativ 10 metri cubi) aflate în apropierea focarelor.

În urma producerii evenimentului, au ars afumătoarea și aproximativ 20% din acoperișul construcției anexe.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jar sau scântei provenite de la afumătoare.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în apropierea clădirilor, în magazii, şuri, remize, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;

• se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri