Incendiu puternic la o casă din Girișu de Criș, provocat de un coș de fum necurățat de funingine

Pe fondul temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă, unii bihoreni au pus în funcțiune sobele, centralele termice și alte mijloace de încălzire, însă, din păcate, în unele cazuri, fără a curăța coșurile de fum ori a verifica integritatea sistemelor de încălzire, ceea ce determină implicit, creșterea vulnerabilității în fața riscului de incendiu.

Astfel, în după-amiaza zilei de miercuri, 21 septembrie a.c., un apelant al numărului unic 112 sesiza în dispeceratul ISU Bihor, producerea unui incendiu la o casă din Girișu de Criș, precizând că arde acoperișul locuinței. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate imediat, trei echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucrul cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime.


În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la podul locuinței, existând pericolul propagării acestuia la întregul acoperiș și la încăperile casei.


Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul operativ, reușind să limiteze pagubele la circa zece metri pătrați din tavanul unei încăperi.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum necurățat de funingine.

Distribuie informația
Alte știri