Incendiu urias. A luat foc un centru de plasament din Oradea

Update: Comunicat CJ Bihor:

Cei 8 beneficiari ai serviciilor DGASPC Bihor, tineri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani erau la aceea oră îmbarcați în microbuz, urmând a fi transportați la școli. Copii și personalul au fost în afara oricărui pericol.
În cursul orelor amiezii, tinerii vor beneficia de consilierea unui psiholog, iar până la remedierea situației vor fi cazați la Centru de plasament de tip familial Casa Curcubeului.
Facem precizarea că, declanșarea incendiului a fost semnalizată de echipamentul de protecție împotriva incendiilor, și totodată, clădirea de pe str. Albinelor nr. 8 avea asigurare.

Centrul de plasament de pe strada Albinelor din Oradea a luat foc, joi dimineata, putin inainte de ora 8. Flăcările au cuprins o parte importantă din clădire asa ca ISU Crisana a mobilizat mai multe echipaje de pompieri din cadrul detașamentelor 1 și 2.

„La momentul sosirii la fața locului, incendiul se manifesta la parter, mansardă și acoperișul clădirii, fiind afectată în special mansarda, pe o suprafață de aproximativ 200-250 metri pătrați”, a declarat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

In centru respectiv locuiesc 8 copii si adolescenti. Din fericire, in momentul izbucnirii focului, toti locatarii se aflau in drum spre scoala, asa ca nimeni nu a avut de suferit.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 08.35, fiind lichidat la ora 09.15. Cauza probabilă a evenimentului și pagubele înregistrate urmează a fi stabilite în urma cercetărilor aflate în desfășurare.

Directia de Asistenta Socială și pentru Protectia Copilului Bihor a anuntat ca pana la reabilitarea cladirii, copiii vor fi mutați într-un alt centru de plasament

Distribuie informația
Alte știri