Incendiu urias de vegetatie uscata in comuna Draganesti/ 100 de hectare afectate

La ora 15.59, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de vegetație uscată, pe o pășune din comuna Drăgănești, între localitățile Țigănești de Beiuș, Belejeni și Talpe.

Pentru stingerea incendiului, în Incendacest moment, acționează mai multe echipaje de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, Stației de Pompieri Ștei și Detașamentului 1 Oradea, cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, un container de apă tip Abroll și cu echipamente specifice unor astfel de operațiuni. În ajutorul celor 41 de pompieri militari, acționează și membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Drăgănești, precum și mai mulți localnici din zonă.

Stingerea incendiului este îngreunată de vânt și de suprafața foarte mare pe care se întinde, aceasta fiind estimată la aproximativ 300 de hectare.

Pompierii militari acționează simultan pentru stingerea incendiului și pentru limitarea propagării acestuia la culturi agricole și gospodăriile oamenilor.

Alte știri