Incendiu urias in Sântandrei

În data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un garaj și o locuință construită pe două niveluri (parter +mansardă) din localitatea Sântandrei.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, care au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță tip B2.

În momentul sosirii forțelor de intervenție ardea generalizat garajul (care avea un perete comun cu locuința), flăcările, alimentate de cantitatea mare de material combustibil (acoperiș din lemn cu învelitoare de țiglă) și de vântul puternic, manifestându-se violent și la mansarda și acoperișul casei, existând un risc ridicat de propagare a incendiului la locuința învecinată.

Cei peste 20 de pompieri militari au acționat simultan pentru stingerea focarelor şi pentru protecţia clădirii situate în imediata vecinătate, incendiul fiind localizat în jurul orei 13.25.
La ora 13.55 incendiul a fost lichidat, echipajele de pompieri, reuşind să împiedice dezvoltarea acestuia la încăperile situate la parterul locuinţei și la casa aflată în imediata apropiere a focarelor de incendiu.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: garajul și autovehiculele aflate în interior (două autoturisme și trei motociclete), acoperişul casei și încăperile situate la mansardă.
Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de stabilire.

Distribuie informația
Alte știri