Incendiu violent în Budureasa. Focul a fost pus intenționat

Mai multe acareturi din cadrul a două gospodării situate în localitatea Budureasa au fost mistuite de flăcări, în urma unui incendiu provocat, cel mai probabil, în mod intenționat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate. Apelul care se sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, marți, 4 mai a.c.,  în jurul orei 18.00,  apelantul precizând faptul că sunt afectate mai multe construcţii. La adresa indicată, au fost mobilizaţi operativ, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Budureasa.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri militari la fața locului, arderea era generalizată, flăcările manifestându-se violent la șopronul de lemn din cadrul gospodăriei la care s-a produs incendiul (construit pe o suprafață de circa 100 metri pătrați) și la două acareturi din cadrul gospodăriei învecinate,  existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la două locuințe și la alte construcții auxiliare lipite de cele incendiate.  

Cei 16 pompieri militari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, operaţiunea fiind organizată pe mai multe sectoare de stingere și de protecție a celorlalte clădiri expuse riscului de incendiere.

Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ trei ore și 15 minute, a fost îngreunată de suprafața mare de manifestare a flăcărilor și de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în șopron (15 baloți de fân, peste 2000 kilograme de cereale, material lemnos etc.) și în magazia de lemne (circa 20 metri steri lemn de foc), ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum.

În urma incendiului au ars șopronul din lemn și bunuri depozitate în interiorul acestuia, iar din cadrul gospodăriei învecinate, o magazie de lemne lipită de șopron, lemne de foc depozitate în interiorul acesteia și circa cinci metri pătrați din acoperișul unui alt acaret construit în continuarea magaziei de lemne.

Pompierii militari au reușit să salveze cele două locuințe din cadrul gospodăriilor afectate de incendiu și mai multe anexe (unele lipite și altele aflate în imediata apropiere de construcțiile în flăcări), un tractor și două tractorașe de tuns iarba, pe care le-au evacuat din perimetrul incendiat, cinci drujbe, 10 iepuri și 12 găini.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri