Incendiu violent  într-un bloc din Oradea. Mai multe persoane au fost evacuate

Foto: arhiva

Un incendiu violent a izbucnit, duminică, într-un apartament aflat la etajul cinci al unui bloc cu 9 etaje de pe strada Moldovei din Oradea, aproape de intersecția cu strada Transilvaniei.

Apelul prin 112, care sesiza izbucnirea incendiului la un apartament, a fost primit în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 15,35, moment în care, la adresa indicată, au fost mobilizaţi pompierii Detaşamentului 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, precum şi trei echipaje de pompieri paramedici cu 3 ambulanţe SMURD şi un echipaj al SAJ.

Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au acţionat concomitent pentru stingerea focarelor şi pentru evacuarea locatarilor din apartamentele în care pătrunsese fumul.

Echipajele de stingere au localizat şi lichidat rapid, în circa 10 minute, incendiul, care se manifesta într-una dintre cele trei încăperi ale locuinţei, echipajele de căutare-salvare au verificat apartamentele şi au evacuat 10 persoane, din care două cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, iar echipajele de pompieri paramedici şi cel al SAJ au asistat patru persoane, din care trei, intoxicate uşor cu fum, au refuzat transportul la spital.

„Proprietarei apartamentului, care se intoxicase cu fum şi suferise un traumatism cranio-cerebral, i-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportată ulterior la UPU Oradea”, a precizat, în comunicat, locotenent-colonel Camelia Roşca.

Distribuie informația
Alte știri