Incendiu violent, izbucnit la o gospodărie din localitatea Răbăgani, stins de pompierii bihoreni

foto: arhivă

Duminică, 18 septembrie a.c., în jurul orei 06.20, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri militari ale Secției Beiuș au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Răbăgani.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelant, incendiul se manifesta violent și generalizat, la o anexă și la camera centralei termice, cu pericol de propagare la casa care era lipită de anexă, flăcările întețite de vântul puternic extinzându-se parțial la pazia acoperișului locuinței învecinate.

Pentru stingerea focarelor și protecția celor două locuințe amenințate de flăcări, pompieri militari au acționat cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să lichideze incendiul în aproximativ 25 minute.

În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un bec lăsat aprins peste noapte, în anexă, pentru încălzirea puilor de găină, au ars bunurile din camera centralei termice și din anexă, acoperișul anexei, pe o suprafață de circa 150 metri pătrați și aproximativ doi metri pazie din structura acoperișului casei învecinate.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au salvat casa lipită de construcția în flăcări, precum și locuința situată la circa un metru de focare, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Distribuie informația
Alte știri