Incendiu violent la hala agroalimentară din Piața Cetate

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 18 iulie a.c., peste 50 de pompieri militari au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la hala agroalimentară din Piața Cetate, din municipiul Oradea.

Apelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” la ora 01.51, moment în care la fața locului au fost mobilizate de urgență echipajele de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea și ale Gărzii 1 Mai.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii hale, pe o suprafață de aproximativ 1600 de metri pătrați.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului a fost crescută capacitatea operațională la nivelul Detașamentului 1 Oradea, fiind activată totodată grupa operativă a inspectoratului.

Timp de aproximativ două ore si 35 de minute, 56 de pompieri militari coordonați în teren de inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai, au acționat cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și trei autoscări pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția unei alte hale situate în apropiere și a tarabelor din piață.

Incendiul a fost stins în jurul orei 04.30, echipajele acționând în continuare și la această oră pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. 

Distribuie informația
Alte știri