Incendiu violent la o cabană din Vadu Crișului, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect

În cursul după-amiezii și serii de joi, 20 iulie a.c., pompierii militari aleșdeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană situată pe raza comunei Vadu Crișului.

În momentul primirii sesizării referitoare la producerea evenimentului, la ora 17.22, ISU Bihor a mobilizat de urgență, la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, din care două de stingere și unul de paramedici, alertând totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului.

Întrucât în zona respectivă nu există acces pentru autospeciale, două echipaje de pompieri (unul de stingere și unul de paramedicii) s-au deplasat aproximativ trei kilometri, pe jos, cu o motopompă, echipamente și accesorii specifice, iar cel de-al treilea echipaj, cu o motopompă și alte echipamente necesare, cu trenul, din Halta Vadu Crișului.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta deosebit de violent la nivelul întregii cabane, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la o altă cabană aflată în imediata proximitate.

Echipajele de pompieri au localizat incendiul în jurul orei 18.40, misiunea desfășurându-se în condiții dificile, la temperaturi foarte ridicate, în prezența unei cantități mari de fum și gaze degajate de arderea violentă și rapidă, favorizată de cantitatea mare de materiale combustibile din structura constructivă a cabanei și din interiorul acesteia.

Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 19.35, pompierii acționând în continuare, la fața locului, pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului, până în jurul orei 21.35.

După finalizarea acţiunii de cercetare a cauzei şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, soldat cu arderea construcției, s-a stabilit că acesta a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit determinat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar forțele de intervenție au reușit să salveze din calea flăcărilor cabana recent reabilitată, aflată la aproximativ doi metri de focare.

Distribuie informația
Alte știri